В нощта преди автомобилната катастрофа, отнела живота на принцеса Даяна, египетският милионер Доди ал Файед планирал да й предложи брак.
Това заяви майордомът на принцесата, 63-годишният Рене Делорм пред британския вестник "Дейли Експрес", цитиран от Интерфакс.

По думите на Делорм ал Файед го помолил да приготви шампанско, като обяснил, че възнамерява да й поиска ръката.
Той ми показа прекрасен пръстен, целия в диаманти, обяснява Делорм.

Пазя много тайни, които мисля, че в края на краищата трябва да бъдат разкрити, заяви майордомът, който упрекна "паяжината от лъжи", създадена от Пол Барел, бивш придворен на Даяна, който разказа в мемоари живота на господарката си.
Пол Барел е лъжец. Той не беше в течение на плановете на Даяна. Даяна планираше много промени в живота си и Барел не беше част от тях, заяви Делорм.

Електронното издание NEWSru припомня, че според последните разследвания по време на катастрофата през 1997 година принцесата не е била бременна от Доди, а бижутерът, който по-рано твърдеше, че е продал годежен пръстен на милиардера, се отказа от думите си.

Разследването, което струваше 2 милиона лири, водено от лорд Стивънс, опроверга теориите на бащата на Доди - Мохамед ал Файед, който твърдеше, че 36-годишната Даяна е била бременна от сина му и е била убита от британските кралски шпиони, за да не роди дете от мюсюлманин.

Докладът на лорд Стивънс, който ще бъде представен на официалното следствие тази година, показва също и че:

  • Даяна не е казвала на Доди никакви прощални думи.
  • Катастрофата е станала заради високата скорост, с която се е движела лимузината в парижкия тунел, а шофьорът Анри Пол е бил пиян.
  • Не е намерено доказателство, че са замесени тайните служби МИ-5 и МИ-6.
  • Даяна и Доди са щели да оживеят, ако са били с предпазни колани.

Това не са мнения, теории и предположения. Това са фактите - пълни и окончателни, заяви източник, близък до следствието.

По думите му най-сериозният удар по теориите на Мохамед ал Файед са показанията на френския бижутер Алберто Репоси, който по-рано твърдеше, че Доди е купил на принцесата пръстен в деня на тяхната смърт.

Досега не можеше да се определи с точност дали принцесата е била бременна. Заради балсамиращите течности, с които е било третирано тялото й, всеки тест за бременност се оказваше положителен.
Използването на нови методи при изследването на тъкани и кръв от нея позволи да се определи точното ниво на хормоните, което доказа, че тя не очаквала дете, заяви източникът.