Бившият американски президент Джордж Буш - младши проведе рекламна кампания на своята книга „Моменти на решения" в интервю с основателя на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг, съобщава lenta.ru.

За целта Буш лично е посетил централата на Facebook, разположена в Калифорния.

По време на интервюто експрезидентът на САЩ отговорил на много въпроси на сътрудниците на социалната мрежа, както и на питанията на посетителите на Facebook.

Запитан защо е избрал именно този начин за реклама Буш отговори: „Вие имате огромна аудитория, която на мен ми е необходима, за да реализирам продажби на мемоарите си."

В хода на беседата Джордж Буш намери много прилики в своята биография и тази на Марк Зукърбърг, тъй като и двамата в определен момент са били критикувани заради своята политика.

Пред изпълнителния директор на социалната мрежа Буш призна, че любимият му смартфон е BlackBerry, харесва iPad, а любимият му сайт е Facebook.

Накрая, бившият президент даде на младия бизнесмен няколко съвета как да постигне по-добри резултати. Той посъветва Зукърбърг да не се поддава на критиките на медиите и да бъде такъв какъвто е.

Буш призова изпълнителният директор винаги да си поставя бъдещи цели и да се опитва да ги следва. „Не можете да бъдете лидери, ако не знаете къде отивате," заключи политикът.

Джордж Буш стана първият президент на САЩ, който посети централата на Facebook. През месец юни той се присъедини към голямото семейство на социалната мрежа. В същото време страницата на настоящия президент Барак Обама се радва на над 17 милиона поддръжници.