Сахаф Бившият министър на информацията на Ирак Мохамед ас Сахаф е на път да влезе в световната история - не само в областта на политиката, но и в музикалната поп-съкровищница.

Reuters съобщава, че прославените изявления на Сахаф, направени на “груб английски език” ще се използват като семпли за нова денс-музикална композиция, която има всички шансове да стане световен хит.

Лес Молой, който е един от авторите, уверява, че това ще стане много скоро. Вече много радиостанции и диджеи проявяват интерес, допълва той.

Сахаф удивляваше и веселеше западната публика не само с това, че отричаше очевидни факти и събития, които дори в момента на изявленията му бяха показвани по световните телевизионни мрежи, но и по начина, по който го правеше.

Застанал с прочутата си барета пред гора от микрофони, Сахаф уверяваше света, че в Ирак няма американци, а тези които все пак са в страната, скоро ще умрат.

СахафА неговото изказване по повод на “Химическия Али”, когото той назова “Комическия” ("comical" вместо "chemical"), стана истински бисер сред наблюдатели и аналитици.

Припомняме, че преди дни беше разпространена информацията, че Сахаф искал да се предаде на американските сили, но никой не пожелал да го арестува. В момента той живее при леля си на една от централните багдадски улици.