Илон Мъск отрече твърденията, че е тормозил сексуално стюардеса на частен самолет през 2016 г., наричайки обвиненията "напълно неверни", пише британският вестник The Guradian.

SpaceX, ракетната компания, основана от Мъск, плати на стюардесата 250 000 долара в споразумение за обезщетение след иск за сексуално злоупотреба срещу най-богатия човек в света, според новинарския сайт Business Insider.

Тя е била част от кабинния екипаж, който беше нает да работи за корпоративния флот на SpaceX. Тя обвини Мъск, че се е държал по неприличен начин, разтрил е крака й без нейно съгласие и е предложил да й купи кон, ако му направи еротичен масаж, според интервюта и документи, получени от Business Insider.

Мъск, който притежава състояние от 212 милиарда долара и също така е главен изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили Tesla, каза на своите 94,1 милиона последователи в "Туитър", че твърденията на стюардесата са "абсолютно неверни".

Предполагаемият инцидент се е случил през 2016 г. и споразумението е било договорено през 2018 г. Според декларация, изготвена в подкрепа на иска, служителката е казала, че след като е поела работата, е била насърчена да се обучава за масажист, за да може да прави масажи на Мъск. Именно по време на един от тези масажи на борда на самолета на Мъск тя е получила неприлично предложение от него.

Според декларацията след инцидента служителката се е чувствала маргинализирана в работата си. Тя чувствала, че е "избутвана и наказана за това, че е отказала да проституира", се казва в декларацията.

Без да се позовава директно на статията, Мъск написа в "Туитър" в петък, че атаките срещу него трябва да бъдат "гледани през политическа призма" и че той ще продължи да се бори за " право на свобода на словото".

Мъск реши да купи "Туитър", социалната медийна компания с 229 милиона потребители, за 44 милиона долара, но каза, че сделката е "отложена", докато не получи допълнителни подробности за броя на фалшивите и спам акаунти в платформата.

Илон Мъск предизвика Путин на дуел

Илон Мъск предизвика Путин на дуел

Победителят трябва да реши съдбата на Украйна