Автомобил със спящо шестгодишно дете в него е бил откраднат от неизвестно лице в Белград, съобщи белградската телевизия Studio B.

Собственикът на колата марка Ситроен е паркирал пред фотостудио и за малко е слязъл, за да си свърши работа във фотостудиото.

Когато излязъл след 10 минути, видял, че колата му я няма и веднага се обадил в полицията. При издирването полицията е открила автомобила паркиран на 2,5 км от мястото. Когато са го намерили, детето е продължавало да спи в колата.

Бащата на детето е преживяло голям нервен стрес и е било наложително да повикат спешна медицинска помощ. Автокрадецът се е укрил и полицията го издирва.

Случаите на кражба на автомобили със спящи в тях деца в последните години не са рядкост. Руски медии съобщават за подобен случай през миналия април в Москва, когато е била открадната кола Тойота с шестгодишно дете. След дълго издирване автомобилът е бил открит в двора на съседна къща.

В Санкт-Петербург пък през декември 2008 година е бил арестуван мъж за кражба на BMW с момиче в него. Пак там през 2006 година е откраднат автомобил с тригодишно дете на задната седалка.

От полицията препоръчват родителите да не оставят сами децата си в колите.