Полски водолази са открили потънал кораб от 19-ти век край бреговете на Швеция, натоварен с бутилки шампанско, което вероятно е било предназначено за руския цар. Корабът, който също съдържа порцелан и бутилки минерална вода, е намерен на дълбочина около 60 метра в Балтийско море. Водолазите от групата Baltictech съобщават, че корабът е почти цял, с малко повреден нос. Тази информация бе разпространена от Ройтерс.

Марек Цакай от Baltictech споделя, че в началото не обръщали внимание на товара, но после забелязали много бутилки шампанско, които определили като "много ексклузивни". Възможно е шампанското да е било предназначено за руския цар, което би повишило стойността му значително. В момента водолазите чакат разрешение от шведските власти да извадят товара на повърхността, за да оценят неговата стойност и да проверят дали шампанското е все още е годно за консумация.

Освен шампанското, минералната вода също е била много ценена заради предполагаемите си лечебни качества и често е била охранявана от полиция или армия.