Порнографско студио в Лос Анжелис решило да пренесе своето производство в бункер под земята, за да дочака края на света. Този ексртавагантен план е разкрил представителят на студиото Pink Visual Куентин Бойер, пише електронното издание Нюз.Ру.

Намерението е продиктувано от широко разпространяващите се слухове за края на света през 2012 година.

„Този бункер е нещо много повече от обикновено бомбоубежище или подземна капсула за маниакално борещите се за живот. В подземния град ще има барове, огромна сцена за представления и оборудвани по последна дума на техниката студиа", посочва собственикът.

Той заявява още, че целта им е амбициозна - „да преживеем очаквания апокалипсис в комфорт и разкош в каквото и да се изразява тази катастрофа - било огнени кълба, които ще бъдат хвърляни от всевиждащото божество, продължителни проливни дъждове, второ пришествие, земетресение, цунами, радиоактивни зомбита или съчетание от всичко това", заявява той.

Дори и сайтът на студиото ще продължава да работи от бункера и при унищожаване на сървърите и прекъсване на връзката в убежището ще работи вътрешна връзка, пояснява Бойер.

От съображения за сигурност обаче той отказва да съобщи точното местонахождение на бункера. В момента върви подбор на хората, които ще обитават бункера. Вероятно в него ще имат право да се заселят заслужили работници и други хора подбрани на случаен принцип. В това число ще попаднат не само творчески личности, но и активни посетители на сайта. Броят на щастливците ще бъде между 1200 до 1500 души. Планирано е бункерът ще бъде готов през септември 2012 година.

Според древния календар на маите краят на света ще настъпи на 21 декември 2012 г. Цивилизацията на маите, живели в Централна Америка, процъфтявала от 6 до 9 в. Те били обсебени от времето и воденето на календар. Той бил невероятно точен и показвал циклите на луната, слънцето и планетите. Предсказвал лунните и слънчевите затъмнения за хиляди години напред в бъдещето. Този точен календар мистериозно приключва на 21 декември 2012 г.