Мъж, обявявил се за личния магьосник на Садам Хюсеин, твърди, че бившият иракски диктатор скоро ще бъде намерен мъртъв, пише NewsRu, като цитира Ananova. 62-годишният магьосник заявява, че Садам ще умре в малкото село Дхулуайа, разположено на 88 км от Багдад.

Американските военни съобщават, че магьосникът, помолил анонимност, е уплашен до смърт. Той отказва дори да произнесе името на бившия иракски диктатор, тъй като той е още жив.

Садам е все още жив и затова много се страхувам. Аз помагах на него, на неговите синове, министри, неговата жена и братовчедите му, но не мога да им кажа имената. Когато той умре, ще ви разкажа всичко, заявил магьосникът.

По думи на магьосника, както и на близки на Садам, диктаторът е бил много суеверен и често е прибягвал към услугите на различни “вълшебници”. Според някои, понякога той дори сам си е "гледал на пясък" и е постигал в този занаят не лоши резултати.

Анонимният магьосник съобщава, че Хюсеин няколко пъти е правил опити да вика духове. Магьосникът твърди също така, че освен с него Садам редовно се съветвал и с други магьосници - с турски, индийски, френски арабин и с “една очарователна еврейска вещица от Мароко”.

Сваленият бивш диктатор е под закрилата на две магически златни статуи. Освен това той редовно разговаря с кралски джинове. Магьосникът заявява, че именно те са му разказали за незавидното бъдеще на Садам.