Московчаните могат да поканят на трапезата си в нощта на 1 януари двойник на Владимир Путин. Това е една от услугите, която се е появила тази година на пазара като възможност за отпразнуване на Новата година в Москва, съобщава БиБиСи.

Фирмите, които предлагат услугата са включили в целия набор от новогодишни персонажи и възможност за вечеря с руския президент. Съответно услугата са съпътства с цял набор от елементи на сценарий.

Както се предлага, руският президент може да пристигне с личната си охрана, да даде ръкостискане, да произнесе пожелание и да пие наздравица с домакините, дори и да раздаде подаръците.

Предлага се и допълнителна услуга - поздравлението на двойника на президента да бъде записано на видео и домакините да могат да го показват на приятелите си след време.

Посещението на Владимир Путин в дома обаче струва значително по-скъпо отколкото на трапезата да седне Дядо Мраз или Снежанка. Стойността достига в някои фирми до 40 000 рубли. Доколкото за Снежанка, Дядо Мраз или джуджета московчани биха платили не повече от 10 000.

Но дори и тези суми не могат да сдържат желанието на московчаните да поканят руския президент на масата си. Това е услугата, за която на този етап са направени най-много запитвания и заявки.

Засега обаче обяви за домашни посещения на Дмитрий Медведев няма.