Повече от седем десетилетия, след като е бил изоставен, тайният нацистки бункер на Адолф Хитлер най-накрая беше открит от руски учени. "Ловец на съкровища", както е бил наречен бункерът, е бил построен през 1942 г., съобщават индийски медии.

Базата е била построена само година, след като Хитлер нахлу в Русия през 1941 г. Нацистка Германия, известна също така и като Третия райх, е използвала подводница, за да евакуира учените си, след като са яли заразено месо от полярна мечка.

По това време една от теориите гласи, че месото от бялата мечка се развалило и впоследствие е заразило доверените хора на Хитлер, които са работили в бункера. Друга теория предполага, че някой умишлено е отровил месото, за да убие учените.

В действителност обаче месото е било заразено от паразитен червей, наречен трихинела, който заразил учените след като те консумирали месото.

Сега, повече от седем десетилетия по-късно, екип от руски учени, който е открил базата, са намерили куршуми, парчета от палатки и лични вещи, повечето от които са били маркирани със свастика, основния нацистки символ. Били са открити дори хартиени документи, които са запазени заради суровите климатични условия в Арктика.