Самотна майка, която работи като касиерка в банка, спечели главозамайващите 190 милиона долара от лотарията в САЩ, предаде „Ройтерс".

Представители на играта „Мега милиони" в щата Айдахо съобщиха, че 29-годишната Холи Лахти от малкия град Ратдръм е притежалка на един от двата печеливши билета, които ще си разделят джакпот от 380 милиона долара. Тя не присъства на официалната пресконференция, тъй като е пожелала да не бъде притеснявана от медиите.

Другият печеливш билет се оказа в ръцете на пенсиониран работник от Вашингтон. „Падналият" джакпот е вторият най-голям в американската история.

Продавачка от магазина, където Лахти купила щастливия билет, я определи като много мила 29-годишна самотна майка на две деца, която по принцип не участвала в подобни игри. Магазинът ще получи 50 хиляди долара бонус заради това, че в него е била продаден скъпоценният билет.

Цяла седмица минала от обявяването на печелившите числа до обаждането на жената в офиса на компанията, която организира играта. Според местни това е нормално за региона.

Последният лотариен щастливец в Айдахо се явил с две седмици закъснение и екип от съветници. Брад Дюк спечели 220 млн. долара от друга игра през 2005г., като задели голяма част от парите за родния си град Салмон.