Китайско семейство, живеещо в Малайзия възнамерява да съди болницата, в която преди близо 30 години объркали бебета при раждането, в резултат на което майката е изписана с новородено, което не е нейно, информира Би Би Си.

През 1978 г. семейство Омар, които изповядвали исляма си тръгнали с бебето-китайче от болницата в Бату Пахат в южна Малайзия. А китайското семейство Тео - с бебето на мюсюлманите.

Семейството китайци винаги е подозирало, че петото им дете не е тяхно. Детето имало физически черти, които родителите нямат. Било с много по-тъмна кожа, което давало повод на съседите да клюкарстват за „изневярата" на майката.

От друга страна, собственият им син, който живеел при мюсюлманското семейство, също подозирал, че не е дете на родителите си. На 13-година възраст Зулхайди Омар напуснал дома си, защото чувствал, че не принадлежи към него.

Преди осем години съвсем случайно една от истинските сестри на Зулхайди го видяла в търговски център и се изумила от приликата му с баща й. Тя повикала роднините си. Няколко секунди бащата и синът се гледали един друг изненадани, след което всичко станало ясно. ДНК-тестовете потвърдили, че Зулхайди е син на семейство Тео.

Този случай придоби голяма публичност в Малайзия, защото Зулхайди иска да смени името си с китайско и да се откаже от исляма. В Малайзия това е много трудно, защото отказването от вярата се смята за непростим грях.