Арнолд Основният претендент за поста губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер привлече в икономическия си предизборен екип известния финансист Уоран Бъфет.

От пресофиса на актьора съобщиха, че задачата на съветника ще бъде да събере група от икономисти и предприемачи, които трябва да проучат и предложат решение за най-острите икономически проблеми, налегнали жителите на най-големия и богaт американски щат.

Бъфет, който отстъпва по богатство само на основателя на Microsoft Бил Гейт, изрази увереността си, че Шварцнегер ще стане добър губернатор.

Арни в момента е лидер според социологическите проучвания, които сочат, че 52 процента от жителите на щата смятата, че Шварценегер ще бъде по-добър управляващ, от който и да е било политик.

Бъфет Засега обаче политическата и икономическата програма на Арнолд все още е загадка. Newsweek отбелязва, цитиран от NEWSru, че в речите си от първите 6 дни той 900 пъти е повторил култовата фраза от Терминатор "I'll be back", докато на въпроси за предизборната си програма, актьорът отговаря уклончиво, обещавайки да я представи в най-скоро време.

Наблюдателите припомнят, че Арнолд Шварценегер не е просто холивудска звезда, той едновременно с това е и преуспяващ бизнесмен, както и носител на научна степен по бизнес и икономика от Университета в щата Уиконсин. А личното състояние на актьора се оценява на около 200 млн.долара.