Участниците в разгорещените протести в Египет - Ахмед Заафан и Ола Абдел Хамид сключиха брак на площада Тахрир. Площадът се превърна в арена на нестихващите вече седмици наред сблъсъци между армията и протестиращите, които искат оставката на президента Хосни Мубарак, съобщава lenta.ru.

Церемонията по бракосъчетанието се провела на 6 февруари, а гости на събитието станаха хилядите демонстранти. 29-годишният Заафан и неговата съпруга - 22-годишната Хамид останали солидарни със своите съмишленици и не напуснали площада дори и за да сключат брак. Така те споделили радостта си с хилядите, дошли да поискат промяна.

Размириците превърнаха египетската столица в истински Ад, не само за местните жители, но и за чуждестранните туристи. След усложняването на обстановката редица страни, сред които и България, евакуираха своите граждани от Египет.

Площад Тахрир се явява сборен пункт на противниците на египетския президент Хосни Мубарак. През последните две седмици беше въведен полицейски час, който засегна хиляди египтяни. От днес ограничителните мерки бяха намалени с един час - сега полицейският час започва от 20.00 часа вечерта до 06.00 часа сутринта. По-рано жителите на Кайро трябваше да се прибират по домовете си в 19.00 часа.

Хосни Мубарак е президент на Египет от 1981 година. той обеща да предаде поста си след изборите през месец септември тази година, на които той самият няма да участва.