Включването на достатъчно количество зехтин в менюто предпазва клетките от разрушаването, което води до рак, смятат експерти, информира Би Би Си.
Изследването е доказало, че хората, които консумират по 25 милилитра зехтин на ден имат много по-малко клетъчни нарушения.
Екип от датски учени смятат, че това обяснява фактът защо в северна Европа има много повече случаи на рак, отколкото в южна, където зехтинът е важна съставка от менюто.
Изследователи от Университетската болница в Копенхаген са наблюдавали 182-ма мъже от пет европейски държави. Мъжете на възраст между 20 и 60 години са добавяли в продължение на две седмици към храната си естествен, рафиниран или смесен зехтин. Резултатите са били еднакви, независимо от вида на зехтина.
DELL
на 26.12.2006 в 08:50:48 #1