18 души загинаха при падане на автобус в Черно море в руския Краснодарски край. Повече от 20 души са спасени, осем от тях са хоспитализирани, съобщава ТАСС.

Автобус с работници е паднал от 4 метра в морето от кея в руския Краснодарски край. 

"В автобуса са били над 35 души - те са работници, които участват в изграждането на кей на компанията "Таманнефтгаз" в село Волна", съобщава източник от регионалното подразделение на Министерството на икономиката на Русия. 

Той допълва, че автобусът принадлежи на компанията, която изгражда кея за петролната и газова компания. Превозвал е работниците на смени.

Снимка 309420

Източник: mchs.gov.ru

По-рано Южният регионален център на Министерството на извънредните ситуации съобщи за смъртта на шест души.

Основната версия е нарушение на правилата за движение. Наказателно дело е образувано по реда на членове "Нарушаване на правилата за движение и експлоатация на превозните средства" и "Предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за сигурност".

Дълбочината на морето, където автобусът е паднал във водата е около четири метра. Автобусът, вече е издигнат от кран на брега. На мястото на инцидента има повече от 80 спасители и 27 машини.

Допълнително са ангажирани водолази от Крим, хеликоптер с медицински екип е изпратен от Краснодар.

Властите от Краснодарския край уверяват, че са готови да предоставят цялата необходима помощ на семействата на жертвите и пострадалите. Както съобщава kuban24.tv, губернаторът на областта Вениамин Кондратиев е инструктирал да се подготвят домове за близките на починалите работници.