Два взрива станаха в западната част на завод в Нижни Новогород, съобщи ТАСС, позовавайки се на администрацията на града.

19 души са пострадали при взривовете в завода, съобщиха от правителството на Нижеградска област, цитирани от РИА Новости.

Въведен е режим на извънредна ситуация в района.

Два взрива станаха в Дзерджински - в западната част на града, уточнява се останалата информация. На място има специалисти от службата за извънредни ситуации. Взривът е в цех за производство на тротил. "Няколко взрива станаха в цех за производство на тротил в завод "Кристал", уточнява се дали има пострадали.

Взривовете са били мощни, избухнал е пожар. Домовете, в близост до завода, са с избити стъкла. 

https://gazeta.media.eagleplatform.com/index/player?record_id=1254562&player=new

Има опасност от нови взривове.

Взривовете са в завод ГосНИИ "Кристал". В града е създаден оперативен щаб.

Още един взрив е избухнал на завод «Кристалл» в Нижни Новгород, съобщи ShadenFM в туитър. Този път епицентърът на взрива е бил в цех за производство на полимери, където се съхраняват и готови авиобомби, уточнява радиостанцията.

Това е причината да се събере извънредно и междуведомствен щаб. След серията взривове в завода е избухнал пожар. Към момента огънят се разпростира на площ от около 100 кв. м.

Държавният научно-изследователски институт "Кристал" е открит през 50-те години на ХХ век. Специализиран е за създаване на взривни вещества и съставки, а така също и за безопасност на технологията на тяхното производство, изпитания, транспортиране и утилизация. През 2011 г. влиза под управлението на държавната корпорация "Ростехнологии".