Водолази са открили 25 тела, след като вчера пожар преди зазоряване потопи водолазно корабче край остров Санта Крус в Южна Калифорния.

Още деветима души се водят за изчезнали, като американската брегова охрана продължава издирвателната си операция, съобщават американските медии.

Корабът стои преобърнат в плитки води и силните течения го люшкат насам-натам, уточни говорителят на бреговата охрана, което затруднява изваждането на телата.

Осем загинали и 26 изчезнали след пожара край Калифорния

Осем загинали и 26 изчезнали след пожара край Калифорния

Пожарни екипи и брегова охрана са се борили напразно със стихията

"Трябва да се подготвим за най-лошия изход от продължаващото издирване", добави той.

На борда на корабчето, регистриран в пристанището на Санта Барбара, при потеглянето му на 3-дневен круиз в събота е имало 34 любители на подводно гмуркане и риболов, както и 5 души екипаж.

След внезапно избухналия пожар плавателният съд е потънал само на 18 метра от брега на острова. Петимата членове на екипажа, намиращи се на горната палуба, успели да скочат във водата и били спасени от преминаващ наблизо друг плавателен съд. Те имат леки наранявания.

Тъй като пожарът е избухнал в 3 ч. през нощта местно време, останалите са били в спалните помещения под палубата и не са успели да реагират. 23-метровото корабче е построено през 1981 г.