5-етажна сграда се е срутила в Истанбул. Тя се намира близо до бул. „Истиклял”, в близост до площад „Таксим”, съобщава „Хюриет”. „Истиклял” е основен шопинг район.

По първоначални данни по време на инцидента сградата е била празна. При входа й се помещават магазини.

Срутилата се сграда е на ул. „Замбак”, която води до „Истиклял”, който е най-оживеният пешеходен булевард.

Полицията е отцепила района. На мястото са изпратени пожарникари и линейки. 

Кметът на квартал „Бейоглу” Мисбах Демирджан посети мястото на инцидента и заяви, че няма данни за ранени. Хората на паркинга почувствали разклащане и опразнили района.  

Управителят на Истанбул Васип Шахин обяви, цитиран от „Ройтерс”, че вероятно няма ранени или убити, след като 5-етажната сграда се е срутила в туристическата зона.

Той обяснил пред журналисти, че намиращи се в близост до сградата хора забелязали, че тя е на път да се срути заради шума и предупредили тези, които се намирали вътре. „Нашата надежда, че никой не е бил вътре”, посочва управителят.

Свидетел разказва, че сградата е рухнала около 14.30 часа, около 15 минути, след като е бил чут пукащ шум.

Гражданите, които седели в ресторанти близо до сградата, излезли навън точно преди срутването. Съседна сграда също е повредена.

Установено е, че първият етаж на сградата бил хостел, в който се извършвал ремонт.

Разследването от пожарникари, полицаи и здравни работници продължава.

По рано Агенция „Доган” съобщи, че се смята, че под развалините има затрупани хора.

Агенцията допълва, че горните етажи били използвани като къща за гости. При входа на сградата е разположено кафене. Не се знае дали по време на инцидента вътре е имало хора.