Издирваните и вероятно загинали след опустошителния пожар в жилищен блок в британската столица Лондон, са най-малко 58 души. Това обявиха от полицията, цитирани от "Ройтерс".

Според изявлението на полицията, вероятно броят им ще се увеличи. Все още обаче смъртта на жертвите не е официално потвърдена. 

Междувременно, расте недоволството към правителството. 

Хиляди разгневени след трагедията хора се събраха пред "Даунинг стрийт" 10, за да протестират срещу премиера Тереза Мей. 

Гневни протестиращи нахлуха в кметството на лондонския квартал Кенсингтън

Гневни протестиращи нахлуха в кметството на лондонския квартал Кенсингтън

Никой нямал смелост да поеме отговорност за трагедията

Повод за недоволството им стана неглижирането на сигналите, които живеещите в блока са подавали през годините за риск от подобен трагичен инцидент, както и отношението на правителството след случилото се. 

Въпреки обявеното бързо разследване и обещани мерки да не се повтаря с подобни на тази сграда в страната, Мей бе порицана дори за това, че не е посетила веднага пострадалите от пожара. 

Вчера протестиращи граждани, търсещи помощ за потърпевшите, щурмуваха кметството на лондонския квартал Кенсингтън, където се намира изгорялата кула.

Хората бяха недоволни от липсата на информация и от това, че никой от кметството няма смелостта да поеме отговорност за трагедията.

Те изтъкнаха, че това не е природно бедствие, а нещо, което е можело да бъде предотвратено и властите трябва да понесат отговорността си. Служители на кметството бяха евакуирани от сградата.