54 души са в неизвестност, след като жилищна сграда се срути в кенийската столица Найроби заради наводнения. 30 от тях са мъже, а 24 – жени. Това обявиха от Червения кръст в Кения. Издирвателните и спасителни операции продължават.

Спасителите се втурнаха, за да спасят повече жители от развалините на срутилата се шестетажна сграда, съобщава „Ройтерс”. Сградата се е срутила през нощта след проливни дъждове.

Потвърдена е смъртта на 10 души.

Президентът на страната през нощта посети мястото на бедствието и нареди собствениците да бъдат арестувани.

Пред репортери директорът на Националния оперативен център по бедствията обяви, че все още се чуват гласове от срутилата се сграда. Той допълни, че нямат точния брой на хората, които са затрупани от развалините.

Десет тела са извадени от сградата досега, а майка и бебе се чуват под развалините, съобщи вътрешният министър на Кения.

Сградата, която се намира в бедно предградие на Найроби, има 198 стаи. Някои жители са избягали преди тя да се срути. Най-малко 133 са били спасени.

Президентът е наредил да се направи незабавно проучване на всички къщи в района и да се открият тези, за които има риск от срутване.