Офицери на ЦРУ били целта на атентата в Исламабад

Мощен взрив разтърси хотел "Мариот" в столицата на Пакистан Исламабад.

Най-малко 60 души са загинали, 200 са ранените. 

Според първоначални данни от полицията взривът е причинен от терорист самоубиец със зареден с експлозиви автомобил.
Съдейки по силата на експлозията, автомобилът е бил товарен, като количеството на взривните вещества е било 400-500 килограма, съобщават органите на реда.

Напълно разрушена е фасадната част от сградата.
Вследствие на взрива в хотела е избухнал пожар, който е обхванал няколко от етажите, а на мясното на експлозията се е образувал кратер, дълбок 6 метра, съобщи кореспондентът на Би Би Си. 

Според източник от местните власти повечето от жертвите са загинали, скачайки от втория и третия етаж, за да се спасят от пламъците. 

Хотелът е особено популярен сред чужденците, които посещават пакистанската столица. Сред ранените има американски дипломати, представители на Световната банка, както и германски граждани.

Телевизиите предават репортажи за евакуацията на гостите и за отпътуването на линейки с пострадали към болниците в града.
Според полицията броят на загиналите силно ще нарастне в следващите часове.

На този етап никой не е поел отговорност за атентата.
В последните седмици, след активизиране на правителствените войски срещу бунтовници в пограничните райони, вълна от насилие и терористични актове заля отново Пакистан, отбелязват агенциите. 

Атентатът става само часове, след като новият президент на Пакистан Асиф Али Зардари обеща да изкорени екстремизмът в странта.