Атентатът в Гиза е бил добре подготвен, коментират египетски медии.

При нападението загинаха двама виетнамски туристи, а други десет бяха ранени. Общият брой на убитите е трима. От раните си е издъхнал и местният египетски екскурзовод, който е придружавал групата - туристи. Ранени са били и двама египтяни.

Бомба удари туристически автобус до египетските пирамиди в Гиза
Обновена

Бомба удари туристически автобус до египетските пирамиди в Гиза

Най-малко двама души са загинали

Сред жертвите и пострадалите няма български граждани, съобщиха от посолството на България в Кайро.

Бомбеното нападение е станало недалеч от пирамидите в Гиза, съобщи министерството на вътрешните работи на Египет.

От там са потвърдили, че става дума за крайпътна бомба. Тя е била задействана при преминаването на туристическия автобус.

Египетски източник от сигурността потвърди, че в автобуса е имало 14 души, а бомбата е експлодирала при приближаването му. Ройтерс съобщи, че устройството е било скрито близо до стена на улица "Мариутия", която се намира в покрайнините на столицата на Египет - Кайро.

Няма пострадали българи в атентата в Кайро

Няма пострадали българи в атентата в Кайро

При експлозията са загинали двама от пътниците и десет са били ранени

Туризмът е едно от основните пера на икономиката на Египет. Той генерира близо 375 милиарда египетски лири за икономиката (18 милиарда евро), или 11% от БВП, през 2017 г., сочат данните от Световния съвет по туризъм и туризъм.

Страната засили усилията си за привличане на туристи след рязък спад в броя след политическата криза, свързана с революцията на Арабската пролет през 2011 г.