Президентът Джо Байдън обяви, че 90% от възрастните ще имат право да получат коронавирусна ваксина в рамките на следващите три седмици, Това разкри Си Ен Ен.

Джо Байдън също така обяви, че се удвояват броя на аптеките, където хората могат да се ваксинират.

За тази възможност първи съобщиха от "Блумбърг".

Над 90 млн. американци ваксинирани с една доза

Над 90 млн. американци ваксинирани с една доза

По-рано президентът Джо Байдън наложи краен срок до 1 май

Президентът на САЩ припомни, че до момента са разпределени над 100 милиона дози коронавирусна ваксина през последните 60 дни.

Байдън дори добави, че в САЩ трябва да се пуснат още 100 милиона дози през следващите 40 дни. Според президентът на САЩ поне 90% от американците ще могат да получат ваксината "не по-късно от 19 април".

Байдън с нова цел - 200 млн. Covid ваксини за 100 дни на поста
Обновена

Байдън с нова цел - 200 млн. Covid ваксини за 100 дни на поста

Президентът проведе първата си пресконференция

Рекордните 33 милиона дози ще бъдат предоставени на разположение на хората в цялата страна тази седмица, разкри той. Байдън обаче подчерта, че все още вижда някои неуспехи в усилията за ваксинация в страната, като предупреждава, че САЩ "трябва да вървят по-бързо".

Ние сме в надпревара на "живот или смърт" с вируса. Нашата борба срещу COVID-19 далеч не е приключила, каза президентът по време на брифинг за пресата в Белия дом.

Джо Байдън подчерта, че някои щати трябва да поставят повторното отваряне на пауза на фона на нарастващ брой случаи на COVID-19 и смъртните случаи.