Властите в окръг Маями-Дейд все още продължават с усилията си за търсене и спасяване на изчезнали хора след рухването на сграда по-рано през деня, съобщиха американските медии.

Най-малко 99 лица все още са в неизвестност, докато 51 души са спасени, като един човек до момента е починал в резултат на нараняванията си. В момента не е известно какво е причинило рухването на 12-етажната сграда. Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис заяви, че това е "трагичен ден" и че служителите се надяват, че ще намерят още оцелели.

По-рано президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че служители от Федералната агенция за управление при извънредни ситуации са на терен в окръга и че той чака губернаторът да обяви официална извънредна ситуация, за да може федералното правителство да помогне.

Крайбрежната сграда е построена през 1981 г. В момента на пазара на недвижими имоти има няколко апартамента с две спални, като цените им са от 600 000 до 700 000 долара.

Районът е с комбинация от нови и стари апартаменти, къщи, кооперации и хотели, с ресторанти и магазини, обслужващи жители и туристи. Районът осигурява ярък контраст от суматохата и блясъка на близкия Саут Бийч с усещането за по-спокоен квартал.

12-етажна сграда се срути в Маями, провежда се спасителна операция

12-етажна сграда се срути в Маями, провежда се спасителна операция

Една жена е загинала, 8 души са ранени, издирват оцелели