Самолет Boeing 777 се е приземил аварийно в Москва с проблеми с двигателя, съобщи авиокомпанията оператор, дни след като от друг самолет от същия модел паднаха отломки от двигател в САЩ, информира "Франс прес".

Държавната руска авиокомпания "Россия" уточни, че екипажът е регистрирал "неправилната работа на сензора за управление на двигателя" на товарен полет от Хонконг до Мадрид и че те са решили "да направят аварийно кацане в Москва".

Интернет сайтове за проследяване на полети потвърдиха, че полетът е осъществен със самолет Boeing 777.

"Боинг" временно приземи самолети от модела 777

"Боинг" временно приземи самолети от модела 777

Властите в САЩ разследват инцидент с разпадналия се двигател

Авиокомпанията увери, че непланираното кацане е минало без инциденти и че няма пострадали.

Самолетът ще продължи своето пътуване до Мадрид след закъснение от няколко часа, добавиха от "Россия".

Инцидентът се случи само дни след като Boeing потвърди, че десетки от неговите самолети модел 777 са били заземени в световен мащаб, след като двигател на самолет на американската авиокомпания United Airlines се запали и разпръсна отломки над предградие на Денвър, щата Колорадо.

Нидерландия разследва инцидент с двигател на Boeing 747-400

Нидерландия разследва инцидент с двигател на Boeing 747-400

Товарният самолет е с по-малка версия на двигател Pratt&Whitney, като този в инцидента на Boeing 777 на United Airlines

Засега не е ясно дали Boeing 777, който кацна аварийно в Москва, е бил оборудван със същия двигател, от който паднаха части над Колорадо миналата седмица.

Неизправността на двигателя на United Airlines беше нов удар за изпадналия в беда американски авиационен гигант, който беше принуден да приземи още един модел самолети след поредица от смъртоносни катастрофи.