Самолет Боинг 737, собственост на украинска авиокомпания, се е разбил близо до Техеран, съобщи АП. Самолетът е летял за Киев.

Според агенцията катастрофата е причинена от технически проблеми. 

Съобщава се, че самолетът е излетял от международното летище "Имам Хомейни", превозвайки 180 пътници и членове на екипажа. По данни на Си Ен Ен на борда на самолета е имало общо 176 души - 167 пасажери и 9-членен екипаж.

Няма оцелели в катастрофата на украинския пътнически самолет, който се разби след излитане от Техеран, съобщава "Асошиейтед прес".

По информация на иранската държавна телевизия причината за катастрофата вероятно е техническа неизправност. Почти веднага след излитането връзката със самолета е прекъснала.

Няма оцелели от разбилия се "Боинг 737" в Техеран

Няма оцелели от разбилия се "Боинг 737" в Техеран

Причината вероятно е техническа неизправност

По последна информация няма оцелели при тежката авиокатастрофа. Загинали са всички 176 души на борда - 167 пасажери и 9-членен екипаж.

По данни на Външното министерство на Украйна сред жертвите са 11 укроински граждани, включително екипажът, 82 ирански граждани, 63 канадци, 10 шведи, 4 афганистанци и 3 германци.

От украинското посолство в Техеран посочват, че причината за катастрофата е техническа повреда в двигателя на самолета. Към момента те отхвърлят вероятността да става въпрос за терористична атака.