Американският производител на самолети "Боинг" обяви, че е "дълбоко натъжен" от катастрофата на полет 302 на "Етиопските авиолинии". Самолетът се разби скоро след излитането от Адис Абеба за Найроби тази сутрин, съобщиха от компанията.

Няма българи сред загиналите в самолетната катастрофа в Етиопия

Няма българи сред загиналите в самолетната катастрофа в Етиопия

Жертвите са от най-малко 35 държави

Инцидентът е станал със самолет Боинг 737-8 МАКС. "Изразяваме искрените си съболезнования на семействата и близките на пътниците и екипажа на борда и сме готови да подкрепим Етиопийските авиолинии в тяхното разследване" - казаха от "Боинг" в изявление.

"Екип на "Боинг" ще пътува до мястото на катастрофата, за да предостави техническа помощ под ръководството на Бюрото за разследване на произшествия в Етиопия и Националния съвет по безопасност на транспорта на САЩ", добавиха от водещия производител на самолети.

По-рано от "Етиопските авиолинии" потвърдиха, че всички 157 пътници на борда на наскоро доставения Boeing 737-8 MAX са загинали.

Трагедията идва по-малко от пет месеца (октомври месеце) след като друг Boeing 737-8 MAX, управляван от Lion Air, се разби. Всички 189 души на борда загинаха.