Голяма неизбухнала бомба от Втората световна война, открита в полския град Вроцлав, наложи евакуацията на 2500 жители, съобщава "Асошиейтед прес".

Бомбата с тегло 250 килограма е открита близо до железопътен надлез в югозападния град по време на строителни работи.

Въоръжените сили на Полша съобщиха, че става въпрос за германска авиационна бомба SC-250.

Местните власти организираха автобусен превоз за извеждане на евакуираните жители в безопасна зона, докато експерти по обезвреждане на експлозиви работят на място. Движението на влаковете също беше преустановено до отстраняването на бомбата.

Евакуират близо 20 000 жители на Франкфурт заради бомба от ВСВ

Евакуират близо 20 000 жители на Франкфурт заради бомба от ВСВ

500-килограмовата бомба е открита при строителни работи

Говорителят на полицията Александра Фройс заяви, че не всички жители са се съгласили да напуснат домовете си, но властите не могат да ги принудят да се евакуират.

Полицията отправи публичен призив за евакуация заради "заплаха за здравето и живота на хората, причинена от невзривени боеприпаси".

По време на Втората световна война Вроцлав е германският град Бреслау. В него са се водили тежки сражения и той е понесъл големи разрушения, а преди капитулацията на Германия е подложен на тежки съветски бомбардировки.

Вроцлав става част от Полша при преначертаването на границите в Европа след войната, когато претърпялата поражение Германия е принудена да отстъпи територии.

Откриха бомба от втората световна война в германския град Бад Хонеф

Откриха бомба от втората световна война в германския град Бад Хонеф

Живеещите в региона са евакуирани