Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин потвърди, че е дал положителна проба за COVID-19, след като е бил изследван по негово искане, съобщи АП.

Остин обяви, че въпреки положителна проба на заразната болест, той възнамерява да присъства на практика на "ключови срещи и дискусии", които са необходими.

"Симптомите ми са леки и следвам указанията на моя лекар", каза ръководителят на Министерството на отбраната на САЩ.

САЩ с близо 500 000 Covid заразени за ден

САЩ с близо 500 000 Covid заразени за ден

Експерти по инфекциозни болести предупреждават за "вирусна буря през следващите 5 до 8 седмици"

"В съответствие с тези указания и в съответствие с указанията на здравните власти, ще се поставя под карантина у дома през следващите пет дни.

Министърът на отбраната отбеляза, че на 21 декември 2021 г. е била последната му среща с президента на САЩ Джо Байдън, който е на 79 години и е получил бустер на ваксината срещу COVID-19.

"Както моят лекар ми каза ясно, моят напълно ваксиниран статус - и бустерът, който получих в началото на октомври - направиха инфекцията много по-лека, отколкото иначе би била", каза Остин. — И съм благодарен за това.

Остин отбеляза ефективността на американските ваксини срещу COVID-19, като подчерта, че Пентагонът възнамерява да спазва военномедицинското изискване, задължаващо всички военнослужещи на САЩ да бъдат ваксинирани срещу силно заразната болест.

Фаучи допуска и четвърта доза ваксина срещу Омикрон в САЩ

Фаучи допуска и четвърта доза ваксина срещу Омикрон в САЩ

Не препоръча големите събирания по празниците

Диагнозата на Лойд Остин съвпада с разпространението на варианта на COVID-19 Омикрон в САЩ.