Двегодишното дете, което бе завлечено под водата от алигатор в развлекателния комплекс Walt Disney World в американското предградие на Орландо, щата Флорида е починало.

Алигатор завлече 2-годишно момче в езеро във Флорида

Алигатор завлече 2-годишно момче в езеро във Флорида

22-ма души са били убити от алигатори във Флорида от 1948 г. насам

Това съобщи шерифа на окръг Ориндж Джери Демингс, предаде ТАСС. "Няма съмнение, че детето е загинало", заяви той и допълни, че сега, примерно 15 часа след произшествието, става дума не за спасителна операция, а за търсене на тялото. Шерифът заяви, че властите полагат всички усилия да открият тялото на детенцето.

Инцидентът стана във вторник. Момчето, което било с родителите си от щата Небраска, си играело по брега на езерото край един от хотелите на Walt Disney World, когато било нападнато от алигатора. Бащата се опитал да спаси детето, но без успех. Той бил ранен в битката с животното.

В издирването на детето се включили около 50 сътрудника на полицията и спасители. Както съобщиха представители на парка, специалистите са открили и умъртвили вече четири влечуги, обитаващи езерото, където станал инцидента, но сред тях не бил алигатора, нападнал детето.

По-рано CNN съобщи, че след произшествието от компанията Disney са решили "като предпазна мярка" да затворят временно всички плажове на курорта Walt Disney World.