Националната железопътна компания на Южна Корея спря някои редовни маршрути и забави скоростните влакове поради проливния дъжд в централния регион на страната, който започна в неделя, като причини наводнения и свлачища, предаде "Ройтерс".

В гр. Гунсан паднаха близо 100 мм валежи в рамките на един час рано в сряда, а в редица райони в централния регион валежите бяха над 200 мм на ден, според метеорологичната агенция.

По информация на Министерството на външните работи един човек е загинал, след като подпорна стена се срутила. Също така има големи щети на имущество, пътища и инфраструктура.

Националната железопътна служба "Корейл" съобщи, че влаковете Saemaeul и Mugungwha са спрени по шест централни регионални маршрута, като някои услуги са спрени за няколко часа, а други няма да работят до полунощ днес. Влаковете-стрели KTX работеха, но се движеха с намалени скорости през някои райони.

Месец юли е ежегодният сезон на мусоните в страната, но през последните години имаше екстремни метеорологични условия през летните месеци, които според президента Юн Сук Йол трябва да се очакват поради изменението на климата.

Поройни дъждове в Ел Салвадор взеха 11 жертви

Поройни дъждове в Ел Салвадор взеха 11 жертви

Валежите са предизвикали свлачища