Влак, превозващ газ пропан е дерейлирал тази сутрин след експлозия.
Заради пожара се е наложила евакуация на целия малък град, който се намира в централната част на щата Ню Йорк, предаде АП.
Наложило се е да бъде затворен и участък от главен път.

Експлозията е станала около 7.00 часа местно време.

15 от 80-те вагона на влака са дерейлирали след експлозията. Около 5 вагона са изгорели. Противопожарните служби са се борили за да предотвратят разпространението на пламъците към останалите вагони, половината от които също са превозвали пропан.

„Все още има опасност от втора експлозия", заяви лейтенант Кевин Салерно от Противопожарната служба. Все още няма данни за жертви и пострадали.

Инцидентът е станал в малко населената северна част на град Онейда. Районът в радиус от около километър и половина е бил отцепен. Центърът на 10-хилядния град, също е бил евакуиран. В отцепения район живеят около 4 хиляди души, но евакуацията е била задължителна само за хората, живеещи в непосредствена близост до мястото на взрива.

Дерайлиралият влак е пътувал по направление Бъфало - Селкирк. Причините за инцидента все още се изясняват. Говорителят на компанията - собственик на влака Робърт Съливан е казал, че освен пропана, два от вагоните са превозвали и други опасни вещества - едното е било лесно запалима течност, а другото - разяждащо вещество.
Той не пожела да даде повече информация за вида на веществата.