Починалите от новия коронавирус (COVID-19) в Германия за първи път надхвърлиха 1000 души в рамките на едно денонощие, съобщиха германските здравни власти, цитирани от световните информационни агенции.

Общо 1 129 души са починали през последните 24 часа, показват данните на Института "Роберт Кох". Предишният рекорд от 962 починали в рамките на едно денонощие беше поставен миналата сряда.

През изминалото денонощие са регистрирани 22 459 новозаразени.

Новият COVID щам в Германия от ноември

Новият COVID щам в Германия от ноември

Възрастен мъж е починал, но съпругата и дъщеря му са оздравели

Очевидният спад на новозаразените и починалите през предишните няколко дни е бил резултат от това, че местните власти не са изпратили своите данни през коледния период, уточниха от института.

От началото на епидемията в Германия са починали 32 267 души, като страната се справи сравнително добре през първата вълна на коронавируса през пролетта, но е тежко засегната от втората вълна.

От началото на епидемията в Германия са регистрирани 1 692 109 заразени, като страната се нарежда на десето място в света по този показател. 

В Германия рекордни близо 1000 починали от коронавирус за денонощие

В Германия рекордни близо 1000 починали от коронавирус за денонощие

Германия регистрира 962 починали от коронавирус за 24 часа

Страната започна своята ваксинация в събота, като 101-годишна жена в старчески дом стана първият човек, получил ваксината на Pfizer/BioNTech.

Около 65 процента от германците заявиха, че са готови да бъдат ваксинирани, показва допитване, проведено от YouGov за германската информационна агенция ДПА.

Германия получава 15,5 милиона ваксини Moderna

Германия получава 15,5 милиона ваксини Moderna

Веднага след като EMA одобри ваксината