Новият щам на коронавирус, който се появи за първи път във Великобритания по-рано този месец, е регистриран в Германия през ноември, съобщи Die Welt.

Според изследователи от Медицинското училище в Хановер случаят е на възрастен мъж с придружаващи заболявания. Мъжът е починал от болестта, докато съпругата и дъщеря му, които също са имали положителен тест, са се възстановили, според съобщенията.

Министерството на здравеопазването в Долна Саксония, което публикува резултатите от изследването в Хановер в понеделник, заяви, че дъщерята на починалия мъж е пътувала до Обединеното кралство в средата на ноември и там се е заразила с новия вирус.

Миналата седмица германските медии съобщиха, че първият случай на новия вариант на коронавирус в страната е регистриран в провинция Баден-Вюртемберг.

Германия свиква спешна среща на ЕС за новия щам на пандемията

Германия свиква спешна среща на ЕС за новия щам на пандемията

Мерки срещу COVID-19 в Берлин

На 20 декември заразена жена пристига в Германия от Великобритания и влезе в самоизолация.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия се е увеличил с 12 892 до 1 664 726, показват данни на Института Робърт Кох във вторник. Жертвите са се е увеличили с 852 до 30 978, показват данните.

По-рано този месец британските здравни служители обявиха, че страната е идентифицирала нов вариант на коронавирус, който се разпространява по-бързо от другите щамове на вируса Sars-Cov-2.

Много страни спряха пътуванията на пътници от и до Обединеното кралство в опит да предотвратят вноса на новия вирус.

Канада с над 15 000 починали и случаи на новия щам на коронавируса

Канада с над 15 000 починали и случаи на новия щам на коронавируса

Имунизацията в страната тече по план

Новият вариант на коронавирус не изглежда по-смъртоносен, но е по-заразен. 

Открит в няколко страни, включително Канада, Дания, Белгия, Франция, Холандия, Южна Африка, Австралия и Южна Корея.