Огромен пожар избухна рано в понеделник в полицейско управление в египетския град Исмаилия на Суецкия канал. Най-малко 25 души са пострадали, преди пожарникарите да овладеят огъня след няколко часа, съобщиха службите за спешна помощ и медиите.

Видеозаписи, публикувани в социалните мрежи, показват как градската дирекция по сигурността е обхваната от пламъци. Причината за пожара не е известна веднага.

Двама свидетели казаха на Ройтерс, че противопожарните сили са изпратени на мястото, но изглежда се затрудняват да овладеят огъня. Източници от местната гражданска защита казаха, че части от сградата са се срутили в резултат на бушуващия пожар.

Причините за пожара все още не са ясни, но той избухва в деня, в който президентът Абдел Фатах ас Сиси се очакваше да обяви, според негови привърженици, кандидатурата си за президентските избори през декември.

През август 2022 г. пожар в църква в Кайро взе 41 жертви, а през март 2021 г. най-малко 20 души загинаха в пожар в текстилна фабрика в предградие на египетската столица Кайро. През 2020 г. два пожара в болници причиниха смъртта на 14 души.