Руски хеликоптер Ми-8 се е разбил в град Хабаровск в Далечния изток на Русия, като всички шестима души на борда са загинали, съобщават от руското министерство на извънредните ситуации. 

Инцидентът е станал в 11:30 часа местно време (4:30 ч. българско) в района на ул. "Антена - Хирургическая". "Хеликоптер Ми-8 на авиокомпанията "Изток" извърши твърдо приземяване в пустеещи земи (антенно поле). По предварителни данни на борда на машината са се намирали шестима души. Сгради и съоръжения не са пострадали", се уточнява в информацията на ведомството.

На мястото на катастрофата е избухнал пожар. "Всичко, което можем да кажем със сигурност, е, че хеликоптерът се е разбил на части", допълниха от министерството, като отломки са разпръснати в радиус от километър.

От Следственият комитет на Русия информираха, че хеликоптерът е извършвал учебно-тренировъчен полет, като на борда е бил само екипажът.

На мястото на произшествието работят служители на полицията, Министерството на извънредните ситуации и Следствения комитет, като двете черни кутии на хеликоптера вече са намерени.

Ръководителят на Хабаровския край Вячеслав Шопрт е разпоредил да се окаже помощ на семействата на жертвите, като ще им бъдат изплатени по 1 млн. рубли.