Хеликоптер се е разбил близо до норвежкия град Берген. На борда му имало най-малко 14 души. Има данни за хора в морето, съобщава Би Би Си.

Спасители казват пред местни медии, че хеликоптерът е напълно унищожен. На снимки от мястото на инцидента се вижда гъст дим, идващ от скалисти островчета.

Говорителят на полицията допълва, че се съобщава и за експлозия. Разнопосочна е информацията за броя на хората на борда. Различни медии съобщават за 13, 14, 15, 17. 

Катастрофата е станала близо до остров. Не се знае защо хората са се озовали във водата.

Норвежката агенция за извънредни ситуации съобщи, че разбилият се хеликоптер принадлежи на световна фирма, която обслужва петролната индустрия.

В ход е мащабна спасителна операция. Към мястото на инцидента, който е станал на около 40 километра от град Берген, са изпратени хеликоптери и лодки. Част от отломките е локализирана на малък остров, както и в морето, съобщава ДПА.

Хеликоптерът транспортирал работници от петролна платформа в Северно море. Той се е разбил край западните брегове на страната.

По първоначални данни на борда имало 11 пътници и двама членове на екипажа, обясни говорителят на съвместния спасителен координационен център.

Полицията съобщи за държавната телевизия TV2, че няма признаци за оцелели.

По-късно норвежките власти съобщиха, че са открили телата на всички, които са били на борда на разбилия се хеликоптер. Там са били 11 норвежци, един британец и един италианец.