Министерството на отбраната на САЩ наложи ограничения за пътуване на своите войски и техните семейства в страната поради избухването на коронавируса, предаде АП.

Ограниченията важат за "военнослужещи, цивилни служители на Министерството на отбраната и членове на техните семейства." Те влизат в сила на 16 март и ще продължат до 11 май.

Коронавирусът порази и бивш шеф на НАТО

Коронавирусът порази и бивш шеф на НАТО

Хавиер Солана се възстановява

Пентагонът забранява всякакви пътувания в рамките на страната, освен ако това не е "необходимо за изпълнение на задачите", "необходимо по хуманитарни причини" или "необходимо поради екстремни условия". Всъщност се въвежда забрана за движение на новобранци, повечето видове ваканции.

Според CNN броят на случаите на заразяване с нов коронавирус в САЩ възлиза на 2033 г., 47 души са загинали. Президентът на САЩ Доналд Тръмп наложи национален извънреден режим в петък, който ще премахне бюрократичните пречки за отпускането на средства от федералния бюджет на местните и държавните администрации за борба с избухването на коронавирус.

И Тръмп обяви извънредно положение в САЩ

И Тръмп обяви извънредно положение в САЩ

Белият дом хвърля $50 млрд. срещу коронавируса

Епидемия, причинена от новата коронавирусна болест, беше регистрирана в края на декември 2019 г. в Централен Китай. На 11 март Световната здравна организация го призна за пандемия.