Индия съобщи за 81 466 заразени с новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие, най-високият брой в рамките на 24 часа от шест месеца, след като няколко щата бяха ударени от втора вълна на коронавируса, информира "Ройтерс".

Данните на здравното министерство показват, че общият брой на заразените от началото на епидемията в Индия се е увеличил до 12,3 млн. души, което прави Индия третата най-засегната страна от коронавируса след САЩ и Бразилия. Броят на починалите за последното денонощие се е увеличил с 469 души, с което общият брой на починалите от началото на епидемията в страната достигна 163 396 души.

В Индия откриха нов щам на коронавируса с двойна мутация

В Индия откриха нов щам на коронавируса с двойна мутация

Днес Индия регистрира 47 262 нови случая и 275 починали

Ваксинацията се засили на фона на неотдавнашния ръст на заразените, а много щати обмислят да наложат нови ограничения на движението на хора.

Махаращра, западния щат, който е най-силно засегнат от COVID-19 досега, съобщи за 43 183 новозаразени през последните 24 часа - най-високият брой от началото епидемията в Индия през март 2020 г. Властите в щата наложиха вечерен час през уикенда, но обмислят по-строги мерки за контрол, включително затваряне на религиозни места и ограничаване на пътуванията с влакове.

Масовите религиозни събития тревожат Индия, тъй като случаите на COVID-19 нарастват

Масовите религиозни събития тревожат Индия, тъй като случаите на COVID-19 нарастват

Очакват се над 150 млн. посетители

В началото на миналата година Индия наложи едни от най-суровите затваряния за контрол на коронавируса, но те бяха разхлабени, за да спаси икономиката, а заразените постепенно намаляха по-късно през годината. Новият ръст тази година представлява предизвикателство за правителството, което вече изпита затруднение да приложи затварянето от миналата година.

Броят на заразените нараства също и в щатите Чхатисгарх, Карнатака, Пенджаб, Керала, Тамил Наду, Гуджарат и Мадхя Прадеш.

Pfizer оттегли заявлението за употреба на ваксината си в Индия

Pfizer оттегли заявлението за употреба на ваксината си в Индия

Компанията ще "изпрати отново искане за одобрение с допълнителна информация, когато стане достъпна в близко бъдеще"