Индия регистрира рекорден брой починали, свързани с коронавируса, в рамките на денонощие от началото на епидемията: през последните 24 часа са умрели 3 780 души, съобщи здравното министерство на страната, цитирано от ДПА.

382 000 новозаразени са регистрирани в Индия за същия период, което означава, че в абсолютни числа Индия е страната, която е най-засегната от пандемията след САЩ, с общо над 20,6 млн. регистрирани заразени.

Експерти смятат, че действителният брой на жертвите е значително по-голям от официалните данни, според които от началото на епидемията са починали 226 188 души. По този показател Индия се нарежда на трето място след САЩ и Бразилия.

Нов печален COVID рекорд в Индия

Нов печален COVID рекорд в Индия

Болниците в Делхи нямат кислород вече втора седмица

В някои части на страната е трудно изобщо хората да се тестват за коронавирус. Особено в селските райони много хора умират вкъщи и не всички тези случаи са показвани в статистиката.

С оглед на жестоката втора коронавирусна вълна в Индия, Австралия наскоро забрани всяко влизане от Индия - включително за собствените си граждани.

Австралиец, блокиран в Бенгалуру, Силициевата долина в Индия, планира съдебни действия срещу забраната за влизане.

Първоначално се предвижда забраната да остане в сила до средата на този месец. Нарушителите на правилата са изправени пред до пет години затвор и също са заплашени с големи глоби.

От днес глоба и затвор заплашват пристигащи от Индия австралийци

От днес глоба и затвор заплашват пристигащи от Индия австралийци

Заради здравната ситуация