Президентът на Иран Хасан Рухани обвини САЩ, че не позволяват на Техеран да закупи ваксина срещу коронавирус, съобщава ИРНА.

"Съединените щати ни създават проблеми по отношение на ваксини, лекарства и храни и други стоки, които бихме искали да купим в чужбина", каза той.

Какво да знаем за ваксинирането – отговорите на най-важните въпроси

Какво да знаем за ваксинирането – отговорите на най-важните въпроси

Има ли значение коя ваксина...

Според него "американците са сплашили Световната здравна организация".

В Иран 1 194 963 са заразени с коронавирус, 942 548 са оздравели, а 54 574 души са починали.

В цялата страна важи код червено, никъде хората вече не са в безопасност", предупреди през септември заместник-здравният министър на Иран. За да подготви страната за очакваното през зимата разрастване на пандемията, здравното министерство полага усилия за разкриването на нови 10 хиляди болнични легла.

Иран сравни Тръмп със Саддам Хюсеин

Иран сравни Тръмп със Саддам Хюсеин

Саддам бе екзекутиран за престъпленията си...съдбата на Тръмп няма да изглежда по-добра

Освен от заразяване с коронавируса, иранците се страхуват и от растящата безработица в страната. По официални данни дотук пандемията е унищожила два милиона работни места. Международният валутен фонд (МВФ) прогнозира, че през тази година иранската икономика ще спадне с 6 процента, отбелязва "Дойче веле".

От началото на пандемията в света са регистрирани 80 милиона случая, 56 милиона са оздравели, но над 1,7 милиона души са починали.