Ураганът "Ирма" мина и през Доминиканската република в четвъртък, след като опустоши низ от Карибски острови и уби поне 11 души, съобщава "Ройтерс".

Най-малко 8 души са били убити в малкия френско-холандски остров Сен Мартин, а други 23 са били ранени. Очаква се жертвите да се увеличават, тъй като службите за спешна помощ са достигнали до изолирани общности.

Ураганът "Ирма" предизвика масово опустошение на Карибите

Ураганът "Ирма" предизвика масово опустошение на Карибите

Най-малко 10 души са загинали

"Това е огромна катастрофа. Деветдесет и пет процента от острова е унищожен. Аз съм в шок ", коментира Даниел Гибс, председателят на местния съвет на Сен Мартин, за Radio Caribbean International, съобщава "Ройтерс"

Френският президент Еманюел Макрон разговаря с британския премиер Тереза Мей в четвъртък, за да координира спешен хуманитарна помощ за островите.

Дори сеизмографска техника регистрира урагана "Ирма"

Дори сеизмографска техника регистрира урагана "Ирма"

Вълните предизвикват трептения в земята

"Ирма" е първа сред най-мощните атлантически бури преминали през последния век. Ураганът се насочва към Флорида

С ветровете около 290 км / час бурята удари няколко малки острова в североизточната част на Карибите, включително Барбуда, Сен Мартин и Британските Вирджински острови, разрушавайки дървета, изравнявайки домовете на хората със земята и причинявайки големи щети.

Окото на урагана мина по-рано през Пуерто Рико, нахлувайки на територията на САЩ със силни ветрове и дъждове, оставяйки почти 70% от населението там без електричество, каза губернаторът Рикардо Росело.

Ураганът "Ирма" ще бъде "наистина опустошителен" за САЩ

Ураганът "Ирма" ще бъде "наистина опустошителен" за САЩ

Очаква се да удари южните крайбрежни райони през уикенда

От Националния център за урагани смятат, че най-вероятно ураганът ще достигне до 4-та степен докато удари бреговете на Флорида. .

Властите в Доминиканската република разпоредиха евакуацията на градовете по северното крайбрежие на Атлантическия океан, тъй като бурята се насочи към пристанището.