Още 827 починали, свързани с новия коронавирус (COVID-19), са регистрирани в Италия през изминалото денонощие, което най-големият брой жертви по време на втората вълна на заразата. Това съобщиха от италианското здравно министерство, цитирани от световните осведомителни агенции. 

През последните 24 часа на Апенините са регистрирани 28 352 заразени.

Първата западна държава, засегната от вируса, Италия е регистрирала 53 677 починали от COVID-19 от началото на епидемията, което е второто най-голямо количество жертви в Европа след Великобритания.

В целия свят Италия се нарежда на шесто място по брой на починали по време на пандемията след САЩ, Бразилия, Индия, Мексико и Великобритания.

От началото на епидемията на Апенините са регистрирани 1 538 217 заразени. Италия се нарежда на осмо място в света по брой на заразени от началото на пандемията след САЩ, Индия, Бразилия, Франция, Русия, Испания и Великобритания. 

Италия със стъписващите над 800 починали от COVID-19 за 24 часа

Италия със стъписващите над 800 починали от COVID-19 за 24 часа

Италия е регистрирала 52 850 починали от началото на епидемията

Въпреки че броят на починалите в Италия в рамките на 24 часа е най-високият в Европа през последните дни, ръстът на броя на приетите в болници и заетостта в интензивните отделения се забавят, което предполага, че втората вълна на заразата започва да спада.

Броят на хората в болница с COVID-19 възлиза на 33 684 души към днешна дата, което е с 354 души по-малко в сравнение с вчера. Броят на хората в интензивни отделения е намалял с 64 души през последното денонощие, след спад от двама души вчера, като сега в реанимации се лекуват 3 782 души.

Когато втората вълна на епидемията в Италия се ускоряваше бързо през първата половина на ноември, приемът в болници нарастваше с около 1000 души на ден, докато заетостта в интензивните отделения се увеличаваше с около 100 души на ден.

Коронавирусът срина раждаемостта в Италия

Коронавирусът срина раждаемостта в Италия

"Климатът на страх и несигурност, както и финансови затруднения"

Северната област Ломбардия, в която се намира италианската финансова столица Милано, и която е най-гъсто населената и богата италианска област, остана най-силно засегнатият район в страната, като там са регистрирани 5 389 новозаразени в сравнение с 5 697 заразени вчера.

Междувременно стана ясно, че Италия ще разхлаби ограничителните мерки, въведени заради коронавируса, в пет области, включително Ломбардия, от неделя, предаде "Ройтерс", позовавайки се на здравното министерство на страната.

Ломбардия, Пиемонт и Калабрия ще бъдат понижени от червени до оранжеви зони, докато Сицилия и Лигурия ще бъдат определени като жълти, а не като оранжеви зони.

Днешното решение е заради постепенното намаляване на коронавирус хоспитализациите в голяма част от Италия през последната седмица.

Италия отчете 853 починали от коронавирус за денонощие

Италия отчете 853 починали от коронавирус за денонощие

Здравните власти потвърдиха 23 232 нови случая на COVID-19