Данните на Министерството на здравеопазването на Израел, публикувани тази сутрин, показват рекордно висок брой заразени с новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие, като са регистрирани близо 10 000 новозаразени, информират израелските медии.

През последните 24 часа в страната са регистрирани 9 589 заразени, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в Израел надмина 500 000 души, като точният брой към момента е 504 269 души.

Към момемента има 74 639 активни случая, като 1 027 души са в тежко състояние, включително 247 души на командно дишане.

Израел ударно ваксинира 1/5 от населението си за три седмици

Израел ударно ваксинира 1/5 от населението си за три седмици

Амбицията на правителството е да ваксинира всички над 16 г. до края на март

Вчера са извършени 126 584 теста за наличие на коронавируса, като 7,6% са дали положителна проба.

Междувременно, тъй като британският щам на коронавируса продължава да се разпространява - според някои оценки, той е отговорен за около 2000 случая в Израел на ден - Министерството на здравеопазването обмисля да намали количеството време за контакт с регистриран носител на вируса, за да изпрати човек в изолация.

В светлината на силно заразния щам, който произхожда от Обединеното кралство, израелските здравни власти обмислят да изискват изолация за всеки, който е прекарал пет или 10 минути с потвърден носител на вируса, вместо настоящите 15 минути, уточни радиото на израелската армия.

Как Израел ваксинира 15% от населението за две седмици?

Как Израел ваксинира 15% от населението за две седмици?

Еврейската държава поставя по 150 000 ваксини на денонощие

Медицинският център "Шеба" вече независимо определи, че пет минути контакт със заразен ще изискват самоизолация.

Ръсът в разпространението на вируса дойде, след като данните показват, че 1 854 055 души в Израел вече са получили първата си доза от коронавирусна ваксина - най-високата степен на ваксинация в света според сайта Our World In Data.

До края на март Израел ще ваксинира 5,2 милиона граждани срещу коронавируса, съгласно план, изготвен от здравното министерство.

Здравни служители заявиха вчера, че въз основа на неотдавнашното споразумение, постигнато с американската фармацевтична компания Pfizer, всяка седмица ще бъдат изпращани стотици хиляди дози ваксини в Израел.

Това ще позволи на още 1 300 000 израелци да получат първата си доза и 1 800 000 да получат втората си доза този месец.

Израел първи в света по светкавично ваксиниране срещу COVID-19

Израел първи в света по светкавично ваксиниране срещу COVID-19

Падат се по 11,55 ваксинирани на 100 души