Броят на заразените с новия коронавирус (COVID-19) в Нидерландия е нараснал с рекордните за 24 часа 11 141 души през изминалото денонощие, с което общият брой на заразените от началото на епидемията в страната достигна 341 396 души. Това обявиха от Националния институт за обществено здраве, цитирани от световните осведомителни агенции.

Броят на регистрираните заразени се е увеличил с 13 процента през последната седмица, което в абсолютно число е 50 212 души.

Коронавирус: Полша, Украйна и Унгария с нови рекорди за заразени и починали

Коронавирус: Полша, Украйна и Унгария с нови рекорди за заразени и починали

В Украйна за денонощие са починали цели 173 души

Междувременно броят на починалите в Нидерландия през последните 24 часа се е увеличил с 87 души, с което общият брой на починалите от началото на епидемията в страната вече е 7 345 души. Толкова много починали в рамките на денонощие в страната не е имало от края на април.

"За трети пореден ден наблюдаваме изравняване на заетостта на клиничните легла от COVID-19 пациенти. Това е от полза и може да е първият ефект от мерките, въведени преди повече от две седмици", изтъкна ръководителят на Националната мрежа за спешна помощ Ернст Куйперс

Междувременно Португалия също достигна нов рекорд по отношение на заразените и починалите за 24 часа, показват официалните данни, публикувани от Генералната дирекция по здравеопазване в страната.

През изминалото денонощие са регистрирани рекордните 4 656 заразени и 40 починали, с което общият брой от началото на епидемията в Португалия вече е над 137 000 заразени и 2 468 починали. Здравната ситуация е най-тревожна в района на Лисабон и в северната част на страната.

Русия и Германия с нов рекорд - по близо 20 000 заразени с коронавирус

Русия и Германия с нов рекорд - по близо 20 000 заразени с коронавирус

Днес е третият пореден ден с рекорден брой заразени в Германия