Център за кънки на лед Palacio de Hielo и търговски център в Мадрид, Испания, ще се използвани като морга за жертви на коронавирусната пандемия, моргите в града изнемогват, съобщава АП.

Мярката се налага заради бързото увеличение на смъртните случаи в испанската столица. Силите за сигурност охраняват външната част на комплекса в северните покрайнини на Мадрид, докато коли за погребални услуги пристигнат и влизат в подземния паркинг на сградата.

Градските власти в Мадрид приеха предложението за пързалката и да използва 1800 квадратни метра (2153 квадратни метра двор), след като общинската погребална служба на града заяви, че няма да може да приема повече тела на загинали от коронавирус, докато не се презаредят със защитна екипировка и материали.

Мадрид е един от най-тежките засегнати от 17-те региона на Испания с около 1300 смъртни случая, което е приблизително половината от националния брой.

Ледената пързалка е близо до конферентен център IFEMA, където са създадени легла за лечение на пациенти с коронавирус. Конгресният център, който е преобразуван в полева болница има общо 5500 легла.

Коронавирус: В Испания откриха изоставени починали възрастни хора по домовете им

Коронавирус: В Испания откриха изоставени починали възрастни хора по домовете им

Роблес заяви, че военнослужещи са открили телата, докато са изпълнявали задълженията си