Заразените с новия коронавирус (COVID-19) в Индия продължиха да се увеличават с рекордни темпове, като през изминалото денонощие са били регистрирани 414 188 новозаразени, докато втората вълна на пандемията оказва по-силен натиск върху здравната система на страната, съобщава ДПА.

Още 3 915 души са починали от COVID-19 през последните 24 часа, като броят на жертвите от началото на пандемията в Индия е малко над 234 000 души, показват данните на правителството.

Индия с нов рекорд за починали от COVID-19 в рамките на 24 часа

Индия с нов рекорд за починали от COVID-19 в рамките на 24 часа

През последните 24 часа са умрели 3 780 души

С общо над 21 млн. заразени, последното денонощие е второто поредно, в което Индия регистрира над 400 000 заразени, след като стана първата страна в света, която прескочи този праг през уикенда.

В момент когато кризата продължава да претоварва здравната система, принуждавайки огромен брой хора да бъдат приемани в болница, служителите в крематориумите в градове като националната столица Ню Делхи изпитаха затруднения да се справят с нарастващия брой на телата.

Експертите предполагат, че настоящата вълна от заразени може да достигне своя пик през следващата седмица или две, но минали прогнози се оказаха погрешни.

Индия се нарежда на второ място след САЩ по брой заразени по време на пандемията, докато по брой починали се нарежда на трето място след САЩ и Бразилия, които имат над 400 000 жертви всяка.

Нов печален COVID рекорд в Индия

Нов печален COVID рекорд в Индия

Болниците в Делхи нямат кислород вече втора седмица