Във Великобритания беше регистриран най-големият брой на жертвите за ден от началото на пандемията от новия коронавирус (COVID-19), като за 24 часа са регистрирани още 684 починали, съобщават британските медии.

Докато британското правителство е подложено на все по-силен натиск във връзка с провала му да увеличи тестуването за борба с коронавируса, смъртността от COVID-19 в страната продължава да нараства.

Нов рекорд във Великобритания по брой на жертвите на коронавируса за 24 часа

Нов рекорд във Великобритания по брой на жертвите на коронавируса за 24 часа

Починалите наближават 3 000 души

Общо 3 605 души вече са починали във Великобритания, след като са се разболели от COVID-19, като увеличението на жертвите спрямо вчера е с повече от 100 души. Вчера починаха 563 души в рамките на денонощие.

Така британците задминаха по брой на жертвите Китай, откъдето тръгна заразата. Там официално починалите са 3 326 души. 

Към момента във Великобритания са извършени общо 173 784 теста за наличие на коронавирус, от които положителните проби са 38 168. Ръстът в сравнение с вчера е с около 4 450 новозаразени, след като вчера заразените бяха 33 718 души. 

13-годишен почина от СOVID-19 във Великобритания

13-годишен почина от СOVID-19 във Великобритания

Без съпътстващи заболявания...

По-рано през деня британският министър на здравеопазването Мат Ханкок обяви, че пикът на заразата във Великобритания ще настъпи през следващите няколко седмици, като добави, че пикът зависи от това дали хората спазват правилата за социално дистанциране.

Стана ясно също така, че най-лошият сценарий на британското правителство предвижда от коронавируса да починат 50 000 души, ако не се спазва напълно карантината.