Мълния порази 10 деца и един възрастен по време на гръмотевична буря в парк във френската столица Париж, предадоха Франс прес и БНР. Шест от децата са пострадали сериозно.

"За съжаление, в момента има 11 ранени - 10 деца и възрастен, който ги е придружавал", е потвърдил Венсан Балади от местните власти пред телевизионния канал "иТЕЛЕ". Балади уточнил, че инцидентът е станал в парк "Монсо" е северозападната част на Париж, който е популярно място за семейни разходки през уикенда. В района вече са пристигнали линейки и пожарникари.

По данни на полицията пострадалите при падането на мълнията са осем деца и трима възрастни.

Припомняме, преди часове хиляди пътници прекараха нощта във вагоните на влаковете по железопътната линия Париж-Бордо. Причината е срив в компютърната система, предаде кореспондентът на БНР в Париж.

В социалните мрежи часове след престоя си потърпевшите пътници определят като: "Малка пауза от 3 часа и половина". Засегнатите от тази "пауза" са около 7000 пътници от снощната авария по жп линията Париж-Бордо.

Движението беше спряно в двете посоки, блокирайки 15 високоскоростни влака. Причината е срив в системата за сигнализация. "Наложи се да използваме ръчни инсталации, с които не може да се контролира толкова интензивен трафик", обясни говорител на френската жп компания.

Два влака са били отменени, останалите са достигнали крайната си цел с 3-4 часа закъснение. Блокираните пътници са получили храна и вода, но се оплакват от недостатъчно информация.

Инцидентът внесе допълнително напрежение във френския жп транспорт, който тези дни е засегнат и от стачка на железничарите срещу реформата на кодекса на труда.